Aki Virtaniemi

Aki Virtaniemi: Suomen parhaaksi – myös tulevaisuudessa

Metsä on se, joka on tuonut maamme vientikauppaan isosti arvoa, on nostanut meidät matalasuhdanteista, on se, johon voimme luottaa jatkossakin.

Suomessa metsiä hoidetaan hyvällä asenteella ja ammattitaidolla. Metsiä riittää monimuotoista käyttöä varten. Tilaa on kaikille marjastaa, sienestää, ulkoilla ja matkailla. Kotimaisen, kohtuuhintaisen raaka-aineen saatavuus on turvattava myös jatkossa.

Metsäteollisuudella on hyvin tärkeä rooli maaseudulla. Kuinka moni maanviljelijä onkaan saanut apua metsästä otettavalla pääomalla alan kausivaihteluissa ja investoinneissa. Joskus kuitenkin tuntuu, että metsän- ja maanviljelijät ovat sitä osaa kansasta, jonka suojelijat ovat vähissä. Vaalien alla on paljon hienoja ideoita heitetty ilmaan mutta useinkaan ei ole kerrottu kuka ja miten rahoitus ehdotettuihin parannuksiin hoidetaan.

Tilaa on kaikille marjastaa, sienestää, ulkoilla ja matkailla.

Jos annamme vääränlaisia signaaleja kentälle, se ei voi olla vaikuttamatta tekeillä oleviin investointipäätöksiin. Haluamme luoda työpaikkoja tuotantolaitosten rakentamiseen, toimintaan ja sitä kautta koko ketjuun.

Metsien hiilivarastot puhuttavat Suomessa. Puurakentaminen on hyvä keino korjata hiilijalanjälkeä. Samalla poistuvat myös sisäilmaongelmat. Lisäksi on paljon suomalaisia innovaatioita muovin korvaamiseksi puupohjaisilla materiaaleilla.

Ilmastoasioissa otetaan mielestäni liian vähän huomioon pienet yksinkertaiset päätökset. Ei aina tarvita monimutkaisia lakeja viemään asioita eteenpäin. Kotimainen lähiruoka, ilman pitkiä kuljetuksia, ilman ylimääräistä pakkaamista on yksinkertainen teko ympäristön ja oman hyvinvoinnin eduksi.

On tuotava työn tekemisen moraali takaisin sille tasolle, jossa se oli Suomea rakennettaessa sotien jälkeen.

Monilla Keski-Suomen paikkakunnilla on ongelmana saada riittävästi työntekijöitä vanhustenhoitoon. Muuttuuko asia lakipykälällä paremmaksi? Enpä usko. Kuka on se henkilö, joka määrää kenen vanhuksen on poistuttava vanhainkodista, koska lakipykälän takia häntä ei siellä voida pitää?

On tuotava työn tekemisen moraali takaisin sille tasolle, jossa se oli Suomea rakennettaessa sotien jälkeen. Pieniä asioita, lähtee meistä jokaisesta, yhdestä kerrallaan, sinun ja minun asenteesta. Ihan joka portaassa. Itse olen tottunut tekemään visioista totta yritysmaailmassa, muuttamaan ajatukset todellisuudeksi. Olen aina opettanut omalle tyttärelleni, kuinka toisen ihmisen lailliseen elinkeinoon ei tule puuttua. Haluan tuoda politiikkaa ja poliitikoita lähemmäs arkea, tekemään konkreettisia tekoja, ei tyhjiä puheita.

On aika alkaa tekemään Suomesta ja suomalaisista jälleen sitä maata ja kansaa, joka yhteisvoimin vie Suomea eteenpäin, suomalaisten parasta ajatellen. Onko tämän asian arvoa ymmärretty riittävästi?

Eduskuntavaalit 2019

Aki Virtaniemi

Kategoriat: Uusi Aalto 1/19 (digiUA)