Aki Virtaniemi

Maahanmuuton pelisäännöt selkeiksi

Kansalaisten turvallisuus on yksi vaalikevään keskeisistä keskustelun aiheista, joka nousee esille vaalitilaisuuksissa.

Suomi on sitoutunut vastaanottamaan YK:n kriteerit täyttäviä kiintiöpakolaisia. Suomen on kannettava vastuunsa humanitaarisen avun antamisesta, mutta kansalaisten huoli ei liity siihen, vaan laittomaan maahanmuuttoon. Tämän eduskuntavaaliehdokas Aki Virtaniemi on nostanut esille kampanjassaan.

– Missä vaiheessa asenne muuttui ja alettiin kysyä, mitä yhteiskunta voi tehdä minun eteeni, kun aikaisemmin kysyttiin, mitä minä voin tehdä yhteiskunnan eteen. Missä vaiheessa asenteemme muuttui niin, ettei oma kansamme olekaan se tärkein?, Virtaniemi pohtii.

Hän muistuttaa, etteivät kansainvaellukset ole ohimenevä ilmiö.

– Meidän on varmistettava laittomasti maahamme tulleiden ihmisten nopea palauttaminen. Mitä tehokkaampaa palauttaminen on, sitä vähemmän meille pyrkii perusteettomia turvapaikanhakijoita. Silloin voimme paremmin auttaa heitä, jotka apua todella tarvitsevat, Virtaniemi sanoo.

Laiton maahanmuutto on Virtaniemen mukaan turvallisuuskysymys.

– Jos oikeasti haluaisimme Suomessa syntyvyyden nousuun, meidän olisi pystyttävä luomaan turvallinen, lapsiystävällinen ja perheestä huolta pitävä ympäristö. Sellainen, missä jokainen voisi luottaa ja tuntea, että lapsiperheen turvallisuudesta pidetään aidosti huolta.

Virtaniemi viittaa tällä ilmitulleisiin ulkomaalaisten tekemiin seksuaalirikoksiin.

– Lapsia on suojeltava väkivallalta kaikin mahdollisin keinoin. Lapsiin kohdistuvat seksuaalirikokset ovat äärimmäisen vakavia ja törkeitä tekoja, Virtaniemi sanoo.

Hän pitää tilannetta huolestuttavana ja vaatii nopeita toimenpiteitä.

– Eduskunnassa on valmistelussa seksuaalirikossääntelyn kokonaisuudistus. Sen tarkoituksena on ajantasaistaa säädöksiä ja koventaa rangaistuksia. Tämä laaja uudistaminen tulee viedä läpi ensi eduskunnassa mahdollisimman pian, Virtaniemi sanoo.

Eduskunta päätti jo maaliskuussa kiristää lapsiin kohdistuvien törkeimpien seksuaalirikosten rangaistuksia.

”Suomi tarvitsee työperäistä maahanmuuttoa”

Suomi tarvitsee työperäistä maahanmuuttoa. Käynnissä on kova kilpailu kansainvälisitä osaajista ja työntekijöistä. Esimerkiksi ICT-alalla ja usealla kausityönantajilla on akuutti työvoimapula. Virtaniemi sanoo, että heidän kohdallaan työllistämisen prosesseja on edelleen nopeutettava ja byrokratiaa purettava.

– Osa Eurooppaan tahtovista tulee työn perässä, mutta valitettavasti osa yrittää hyötyä sosiaaliturvastamme. Meidän tulee löytää tehokkaat keinot varmistaa, että tulijoilla on tahtoa tehdä töitä suomalaisella sisulla kaikkien hyväksi, Virtaniemi linjaa.

 

Aki Virtaniemi

UUSI AALTO 2/19

Testi:Eeva-Kaisa Rouhiainen

Kategoriat: Uusi Aalto 2/19