Kokoomuslainen kuntapäättäjä ei vaikeuksia kaihda

Suomen tärkeimmät vaalit, kuntavaalit, käydään huhtikuussa 2021. Ne ovat tärkeimmät vaalit, sillä kunnanvaltuustot ja sen alaiset lautakunnat päättävät muun muassa kouluista, vanhustenhoivasta, rakentamisesta, kirjastoista, lähiluonnosta ja yrityspalveluista – eli niistä palveluista, joita päivittäin käytämme ja jotka vaikuttavat turvallisen ja hyvän arjen edellytyksiin.

Jos olet seurannut alueesi uutisia, olet huomannut, että kuntien päättäjillä tuntuu nyt olevan edessään vain huonoja ja huonompia ratkaisuja. Koronavirus on sotkenut niin ihmisten arjen, maan talouden kuin valtion ja kuntien kukkaron. Monissa kunnissa yt-neuvotteluiden ja veronkorotusten uhka pahenee. Koronakriisi on aiheuttanut sen, että terveydenhuollon jonot ovat räjähtäneet käsiin, eli tärkeitä menokohteita on jatkossa nykyistäkin enemmän.

Nyt jos koskaan tarvitaan kokoomusta. Puoluetta, joka uskaltaa katsoa vaikeuksia silmästä silmään ja toimimaan tinkimättä ja periksi antamatta suomalaisten parhaaksi. Kokoomuslaiset ovat tulleet tunnetuiksi vaikeista, mutta oikeista päätöksistä. Me kannamme vastuuta myös silloin, kun luvassa ei ole ainoastaan kiitosta.

Politiikassa on palattu taas vaihtoehtojen aikaan.

Kuluneen syksyn aikana kokoomus on puhunut siitä suunnasta, johon haluamme viedä Suomea tällä vuosikymmenellä. Vastauksemme tiivistyy kuuteen K:hon: Kestävä kehitys, Koulutus, Kasvu, Kansainvälisyys, Kaupungistuminen, Koronasta selviäminen. Moniin näistä asioista voi vaikuttaa juuri parhaiten kunnissa ja kaupungeissa.

Haasteista huolimatta suhtaudumme tulevaisuuteen uteliaisuudella ja optimismilla. Juuri haasteiden edessä politiikan merkitys korostuu. Me teemme politiikkaa siksi, että ihmisillä olisi valoisa ja selkeä näkymä omasta tulevaisuudestaan. Haluamme pelastaa suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan, omien arvojemme pohjalta. Teemme sen sortumatta populismiin. Teemme sen suvaitsevaisesti, niin että Suomi on avoin yhteiskunta, jossa jokainen voi elää omanlaistaan elämää. Teemme sen vastuullisesti, niin että kaikessa päätöksenteossa pidämme ohjenuorana ekologista, sosiaalista ja taloudellista vastuullisuutta. Pidämme Suomen turvallisena. Olemme sivistyksen puolue.

Kuntapolitiikka ei ole rakettitiedettä. Yhteisistä asioista päättäminen kuuluu kaikille. Kuunteleminen on yksi tärkeimmistä ominaisuuksista, jota tarvitaan vaalikentillä ja päätöksenteossa. Tavoitteiden saavuttamiseksi tarvitaan asioihin perehtymistä ja ryhmärajat ylittävää yhteistyökykyä. Kuntapolitiikassa ei ole valtakunnan uutisista tuttuja hallitus-oppositiorajoja – on vain kuntalaisia, jotka haluavat tehdä asukkaiden kannalta fiksuja päätöksiä. Se että valittuihin ratkaisuihin suhtaudutaan ajoittain intohimoisesti ja käydään värikkäitäkin keskusteluja, on hyvä merkki, joka kertoo rakkaudesta kotikuntaan.

Arvostan valtavasti kokoomuslaisten kuntapäättäjien tekemää työtä ja haluan auttaa heistä jokaista onnistumaan. Minä ja muu puoluejohto teemme kaikkemme sen eteen, että mahdollisimman moni kokoomuslainen tulisi valituksi kunnanvaltuustoihin ensi keväänä. Kannustan Sinua lämpimästi harkitsemaan ehdolle asettumista, sillä kunnat ovat kovilla ja edessä on vaikeat ajat. Nyt jos koskaan tarvitaan vastuunkantajia.

Edessä on politiikan kolmiloikka. Kuntavaalit, eduskuntavaalit ja presidentinvaalit. Näissä vaaleissa äänestäjät osoittavat Suomelle oikean suunnan. Lankku lähestyy – kuntavaalit ovat vain muutaman kuukauden päässä. Tule mukaan kokoomuksen ehdokkaaksi rakentamaan toiveikasta tulevaisuutta!

Petteri Orpo
Kirjoittaja on Kokoomuksen puheenjohtaja

Kuva: Kristian Tervo

Kategoriat: Uusi Aalto 2/20