Näkyvimmät päätökset tehdään kunnissa

Kokoomus tavoittelee Jyväskylässä suurimman kuntapuolueen paikkaa.

Kokoomuksen Jyväskylän kunnallisjärjestön puheenjohtaja Niilo Nissinen muistuttaa, että kuntavaalit ovat Suomen tärkeimmät vaalit.

– Lainkaan vähättelemättä eduskunnan roolia yhteiskunnassamme, on aiheellista todeta, ettei suomalaisten kannalta kaikkein näkyvimpiä päätöksiä tehdä Arkadianmäellä. Ne tehdään kunnissa, Nissinen sanoo.

Päätökset Jyväskylän teiden hiekoituksesta ja kunnossapidosta tehdään valtuustossa. Terveydenhoito jyväskyläläisille järjestetään kunnan ja sairaanhoitopiirin tasolla. Kirjastoihin ja perusopetukseen liittyvät päätökset tehdään niinikään kaupungintalolla.

– Nämä, sekä lukemattomat muut arkiset ratkaisut, ovat ihmisten elämään eniten vaikuttavia asioita, Nissinen huomauttaa.

Taloustilanne on vaikea

Kuntatalous on huonossa hapessa. Korona on kurittanut kuntia jo ennestään suurien taloudellisten vaikeuksien päälle, eikä leikkauslistoilta ole vältytty.

– Jyväskylässä on onnistuttu tekemään vastuullinen talousarvio vuodelle 2021, mutta kaupungin talous ei ole tasapainossa. Jotkin puolueet ovat jo ryhtyneet puhumaan veronkorotuksien välttämättömyydestä, Nissinnen sanoo.

– Veronkorotuksilla ei kuitenkaan saada kunnan taloutta tasapainoon. Jokainen korotettu prosentti on rahaa, joka on pois tavallisten suomalaisten leivästä, hän jatkaa.

Jotta myös Jyväskylässä voitaisiin taata hyvät ja laadukkaat peruspalvelut kuntalaisille, on talouden alamäki katkaistava.

Jokainen korotettu prosentti on rahaa, joka on pois tavallisten suomalaisten kukkarosta

– Tämä kysyy tiukkaa menokuria sekä yrittäjämyönteistä ja vastuullista talouspolitiikkaa. Näin vastuuta voidaan kantaa myös ympäristöstä, heikompiosaisista ja ikäihmisistä. Vastuuttomalla jakovarapolitikoinnilla ei ole Jyväskylän tulevaisuutta taata.

Nissinen huomauttaa, että kokoomus on tällä linjalla myös aiemmin voittanut suomalaisten luottamuksen kuntavaaleissa.

– Kokoomus on Suomen suurin kuntapuolue ja tavoittelemme tätä laajaa suomalaisten luottamusta uudelleen myös tulevissa vaaleissa. Myös Jyväskylässä kokoomus tavoittelee tavoittelemaan suurimman puolueen asemaa.
Jyväskylässä kokoomus on hyvässä vauhdissa kokoamassa ammatillisesti, alueellisesti ja ikäryhmittäin kattavaa sekä sukupuolten osalta tasapainoista ehdokaslistaa.

– Vaaleihin on alle puoli vuotta aikaa. Mikäli omaan sekä kanssajyväskyläläisten arkeen vaikuttaminen kiinnostaa, on sinulla oiva mahdollisuus ilmaista kiinnostuksesi kuntavaaliehdokkaaksi, Nissinen vinkkaa.

 

Haluatko kuntavaaliehdokkaaksi? Ilmianna itsesi www.kokoomus.fi/kuntavaalit

 

Teksti: Karoliina Saraste
Kuva: Konsta Partanen

Kategoriat: Uusi Aalto 2/20