Tavoitteena vetovoimainen Äänekoski

Mihin koulu rakennetaan? Paljonko jäähallin käyttö maksaa? Annetaanko yrittäjille edellytyksiä toimia kannattavasti? Monet merkittävimmistä ja ihmisiin suorimmin vaikuttavista päätöksistä syntyy kuntatasolla.

Kuntavaalit käydään jälleen tulevana keväänä. Seuraavaksi neljäksi vuodeksi valitaan henkilöt, jotka käyttävät todellista valtaa kuntatasolla. Kaupunginvaltuuston, -hallituksen ja lautakuntien paikat ovat jaossa. Ei ole merkityksetöntä mikä puolue istuu puheenjohtajan nuija kädessä tai kuka edustaa aatteitaan milläkin paikalla. Jokaisella äänellä vaaleissa on merkitystä.

Vuoden 2017 kuntavaaleissa Kokoomus sai Äänekoskella 43 paikkaiseen valtuustoon lävitse kolme valtuutettua yhteensä 7,7 prosentin äänisaaliilla. Neljäs valtuustopaikka olisi tullut 71 lisä-äänellä vaaleissa, joissa paikkakunnalla annettiin 8647 ääntä. Poliittiset voimasuhteet voivat olla loppujen lopuksi vain muutamasta äänestä kiinni.

Äänekoski on ollut perinteisesti Kokoomukselle valtakunnallisesti tarkasteltuna vaalitulosta katsoen haasteellinen paikkakunta. Se ei kuitenkaan saa mieltä matalaksi – päin vastoin. Paikalliset puolueaktiivit ovat tehneet pitkäjänteistä työtä voimasuhteiden kääntämiseksi.

Politiikka on myös paljon muuta kuin valtuuston kokouksessa istumista. Kokoomus on viime vuosien aikana avannut paikkakunnalle uuden kohtaamispaikan, Kokoomon, jossa voi matalalla kynnyksellä tulla keskustelemaan politiikasta tai ihan vain kuulumisista. Talkoohengessä on milloin paistettu makkaraa rallierikoiskokeen varressa tai raivattu epäsiistejä pusikoita kaupungin keskustasta.

Näin muutamaa kuukautta ennen vaaleja katseet kääntyvät kuitenkin tulevien vaalien teemoihin. Äänekoski on isojen kysymysten äärellä. Toisaalta biotuotetehdas on nähty paikkakunnan pelastajana, mutta toisaalta asukasluvun laskeva kierre ei tunnu katkeavan millään. Vuosituhannen alusta alueen väkiluku on pudonnut kymmenisen prosenttia. Se on liikaa – aivan liikaa.

Nyt on syytä kääntää ajatukset aidosti paikkakunnan tilanteeseen. Mikä mättää? Vaalikentillä on esitettävä paitsi vaihtoehtoja niin myös ratkaisuja. Ilmapiirin kehittäminen vetovoimaiseksi ja yrittäjämyönteiseksi sekä paikkakunnan imagon parantaminen on kovan työn takana. Siihen tarvitsemme juuri sinua! Kokoomuksen ehdokasasettelu paikkakunnalla on jo hyvässä vauhdissa ja ehdokkaita vaikuttaisi tulevan edellisvaaleja enemmän. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että nyt on aika pysähtyä.

Nyt on aika kuunnella ja vaikuttaa siihen, millainen Äänekosken tulisi olla 2030-lukua kohden mentäessä.

Äänekosken Kokoomuksen kunnallisjärjestö

Haluatko kuntavaaliehdokkaaksi? Ilmianna itsesi www.kokoomus.fi/kuntavaalit

Kategoriat: Uusi Aalto 2/20