Uudelleenrakennusurakka tarvitsee tekijöitä

Jämsän kaupunkia on kuluvana vuonna koettelut Kaipolan paperitehtaan lakkauttaminen sekä muitakin kuntia koskettanut koronakriisi. Suuria haasteita riittää ratkottavaksi tuleville päättäjille.

Muuttotappiokuntana on löydettävä ratkaisuja poismuuton hillitsemiseksi ja yrittäjäystävällisemmän sekä elinkeinoystävällisemmän ilmapiirin saavuttamiseksi. Metsäteollisuus, matkailu ja ilmailuteollisuus on edelleen vahvoja toimialoja Jämsässä, unohtamatta monipuolisia maaseutuelinkeinoja ympäri Jämsää.

Positiivisena ilmiönä koronakriisin seurauksena on noussut, se että ihmisten muuttovirta on suuntautunut myös maaseudulle. Pinta-alaltaan suurella Jämsällä maaseutumaisia asuinalueita riittää jossa on turvallista elää ja tilaa asua. Turvallisuudesta ei olekaan varaa tinkiä, sillä se vaikuttaa merkittävästi ihmisten hyvinvointiin ja viihtyvyyteen kaupungissamme.

Hallituksen linjaukset kuten sote, oppivelvollisuuden laajentaminen sekä muut säännökset tulevat vaikuttamaan kunnan talouteen sekä palveluihin. Talouden tasapainottamistoimilla luodaan mahdollisuuksia yhteisen kakun jakoon tulevaisuudessakin. Veronkorotukset eivät ole kauaskantoisia ratkaisuja, sillä ilman työtä sekä toimeliaita kuntalaisia ei Jämsään synny lisää hyvinvointia.

Kunnallispolitiikassa vaikutetaan kaikkein suorimmin ihmisten arkeen, ja päätöksenteko tapahtuu lähelle kuntalaisia, oli sitten kyse esimerkiksi kouluista, kirjastoista tai vaikkapa kunnallistekniikasta. Poliittisten puolueiden kautta on paremmat mahdollisuudet vaikuttaa päätöksenteon eri tasoille, ja puolueet mahdollistavat hyvän verkoston.

Jämsä tarvitseekin seuraavalle neljälle vuodelle vastuulliset sekä yhteistyökykyiset päättäjät jotka tekevät kuntalaisten eteen pitkänäköisiä päätöksiä. Äänestämällä on mahdollisuus vaikuttaa mihin suuntaan Jämsää tulevaisuudessa viedään.

Haluatko kuntavaaliehdokkaaksi? Ilmianna itsesi www.kokoomus.fi/kuntavaalit

Eero Peltola
Jämsän Kokoomus pj.

Kuva: Valtteri Vaherto

Kategoriat: Uusi Aalto 2/20