Niilo Nissinen kunnallisjärjestön puheenjohtajaksi

Kokoomuksen Jyväskylän Kunnallisjärjestö valitsi uuden puheenjohtajan vuodelle 2020. Millainen uusi puheenjohtaja Niilo Nissinen, 27, on ja millaisia suunnitelmia hänellä on tulevalle vuodelle?

1. Mikä on mielestäsi parasta Jyväskylässä?
Kun aikoinaan tein päätöksen muuttaa Jyväskylään, olivat päällimmäisenä syyt, kuten keskeinen sijainti ja kaunis katukuva. Ihastuin keskusta-alueeseen ja kaupungin kompaktiin kokoon: Jyväskylä on ihmisen kokoinen ”kylä”. Nyt vuosia myöhemmin Jyväskylän parhaisiin puoliin lukeutuvat myös ihmiset. Jyväskyläläinen elämänasenne on lämmin ja vastaanottavainen.

2. Miksi olet lähtenyt mukaan politiikkaan?
Petteri Orpo on todennut osuvasti: ”Maailma ei muutu, sitä muutetaan”. Jos haluaa jotain tapahtuvan, on itse oltava valmis tarttumaan toimeen. Puoluetoimintaan olen lähtenyt aluksi pienellä panoksella, mutta kun vaikuttamiskeinot ovat vuosien varrella käyneet tutuiksi, on tuo panos ja halu antaa itsestä enemmän sen myötä kasvanut.

3. Miten aiot kehittää Kokoomuksen toimintaa Jyväskylässä?
Poliittisten kannanottojen sekä paikallisnäkyvyyden lisääminen ovat tehtävälistani kärjessä. Puolueiden on kilpailtava kansalaisten huomiosta monien muiden virikkeiden kanssa. Tämä tarkoittaa tarvetta kehittää ja uudistaa omaa viestintää jatkuvasti. Kokoomus kuuntelee, ei vain viesti yksipuolisesti, ja meidän on osattava myös tämä vuorovaikutuksen piirre välittää kansalaisille omalla toiminnallamme.

4. Mikä on tärkein asia, jonka olet oppinut politiikasta?
Päätöksentekoon voi vaikuttaa ja kärsivällisyys palkitaan. Olen vuosien varrella saanut todistaa monen kannattamani aloitteen niin valtuustoissa kuin Arkadianmäellä lopulta tulleen hyväksytyksi ja saanut antaa oman panokseni niiden edistämiseen. Päätöksenteko tuntuu monesti hitaalta, mutta määrätietoisuudella ja kärsivällisyydellä asiaansa voi aidosti edistää.

5. Mitä harrastat vapaa-ajallasi politiikan lisäksi?
Olen kohta kaksikymmentä vuotta harrastanut taikuutta ja keikkailen satunnaisesti taikurina ja mentalistina erilaisissa tilaisuuksissa. Katselen myös paljon elokuvia ja elokuva-arvosteluja sekä luen jonkin verran. Opiskelua en laske vapaa-aikaani, mutta myös maisterivaiheen viimeistely on tänä syksynä ja vielä vuoden vaihteen jälkeen mukana täyttämässä kalenteria.

Nimi: Niilo Nissinen
Ikä: 27
Koulutus: YTK, maisterivaiheen opiskelija
Seuraa somessa: Instagram: @nissinenniillo
Facebook: @NissinenNiilo

 

Artikkeli on julkaistu Uusi Aalto -lehdessä itsenäisyyspäivänä 6.12.2019.

Lue koko lehti:
Uusi Aalto 2/2019 – sivu 1
Uusi Aalto 2/2019 – sivu 2
Uusi Aalto 2/2019 – sivu 3
Uusi Aalto 2/2019 – sivu 4
Uusi Aalto 2/2019 – sivu 5
Uusi Aalto 2/2019 – sivu 6
Uusi Aalto 2/2019 – sivu 7
Uusi Aalto 2/2019 – sivu 8

Kategoriat: Uusi Aalto 3/19