Keski-Suomen vaalimainontasopimuksesta malliksi muillekin

Henna Virkkunen pitää hyvänä Keski-Suomen poliittista päätöstä teidenvarsimainoksien rajoittamisesta ja kannustaa muita vaalipiirejä keskustelemaan samasta käytännöstä tulevissa kuntavaaleissa.

Muista vaalipiireistä tutut ”naamagalleriat” teiden varsilla loistavat poissaolollaan Keski-Suomessa. Maakunnassa on ollut jo 20 vuotta puolueiden välinen sopimus siitä, että mainoksia ei sijoiteta teiden varsille. Vain virallisille mainospaikoille sijoitetut mainokset ovat sallittuja.

Keski-Suomessa tehty sopimus perustuu kolmeen asiaan: liikenneturvallisuuteen, maisemallisiin näkökohtiin sekä ympäristötekijöihin.

Kiellolla on haluttu parantaa liikenneturvallisuutta varsinkin risteysalueilla joihin tienvarsimainonta keskittyy. Päätöksellä on myös ympäristöystävälliset vaikutukset, koska vaalien jälkeen mainokset jäävät usein roskaamaan luontoa.

Virkkunen pitää poliittista päätöstä teidenvarsimainoksien rajoittamisesta hyvänä ja kannustaa myös muita vaalipiirejä keskustelemaan samasta käytännöstä tulevissa kuntavaaleissa.

MEP Henna Virkkunen kampanjoi eduskuntavaaliehdokkaiden kanssa perjantaina ja lauantaina. Kiertue kävi Korpilahdella, Jämsässä, Kuhmoisissa, Längelmäellä, Hallissa, Keuruulla, Haapavedellä, Saarijärvellä, Karstulassa, Kyyjärvellä, Kivijärvellä sekä Kannonkoskella. Mukana oli suuri joukko ehdokkaita.

naamagalleria_nettiinKuva: Henna Virkkunen ja Airi Sorsamäki, Kivijärven kokoomus.

Lisätietoja:

Olli-Pekka Niskanen

Toiminnanjohtaja (opintovapaalla 8/2020 saakka)

Kategoriat: Uutiset