Pakolaiset on nähtävä myös mahdollisuutena Keski-Suomessa

Pakolaiset on nähtävä mahdollisuutena Keski-Suomessa. Keski-Suomessa on monia kuntia, joissa on tyhjää, käyttämätöntä, tarkoitukseen mahdollisesti soveltuvaa tilaa. Näitä tiloja kannattaa aktiivisesti tarjota sisäasiainministeriölle.

Liian monet ihmiset ovat joutuneet jättämään kotimaansa ja ovat henkensä kaupalla lähteneet pakoon sotaa. Eurooppaan virtaa pakolaisia. Niin eurooppalaiset kuin myös suomalaiset ovat olleet valmiita auttamaan pakolaisia ensisijaisesti omissa kotimaissaan, mutta nyt ihmisten hätä ja kriisitilanne vaatii meiltä kaikilta humanitaarisuutta.

Keski-Suomessa turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskusta suunnitellaan Keuruulle. Keski-Suomessa on myös monia muita kuntia, joissa on tyhjää, käyttämätöntä, tarkoitukseen mahdollisesti soveltuvaa tilaa. Näitä tiloja kannattaa aktiivisesti tarjota sisäasiainministeriölle.

Pakolaiset ovat mahdollisuus monelle pienelle kunnalle, jossa on väestökatoa. He tuovat kuntaan tullessaan lisää asiakkaita palveluille. Kysyntää tulee niin kouluille, ruokakaupoille kuin myös muulle elinkeinoelämälle.

Keski-Suomen Kokoomuksen mielestä maakunnan tulee toimia ajoissa. Näin voimme saada pakolaisista löytyvää osaamista maakuntamme käyttöön ja samalla varmistettua heidän sopeutumisensa maamme tapoihin tehokkaasti ja nopeasti.

Lisätietoja:
Pauli Partanen, gsm 0505924471
Ahti Weijo, gsm 0407356956

Kuva: Keuruun entisen varuskunnan aluetta.

Lisätietoja:

Ahti Weijo

Piirihallituksen jäsen, maakuntapoliittisen työvaliokunnan puheenjohtaja

ahti.weijo@elisanet.fi

040 735 6956

Luhanka

Kategoriat: Uutiset