Kansanedustajan maakuntakierroksella vilkasta keskustelua

Kansanedustaja Wallinheimo kuuntelee herkällä korvalla kentän ääntä maakuntakierroksellaan. Kuntalaisia puhututtaa mm kuntien rooli tulevassa SOTE-ratkaisussa, energiaratkaisut sekä maahanmuuttajatilanne.

Kansanedustajan maakuntakierroksella käytiin keskusteluja kuntien tulevasta roolista. Ratkaisuja SOTE-alueiden ja rahoituksen suhteen tulee lähiviikkoina. Kuntapäättäjät pohtivat parasta aikaa, mikä kuntien rooli tulee olemaan uudistuksen jälkeen, jos rahoitus siirtyy valtiolle.

Maahanmuuttajatilanne on myös päällimmäisenä kuntalaisten keskusteluissa.

”On ilo huomata, että maahanmuuttajien tulo nähdään monessa kunnassa positiivisessa valossa. Esimerkiksi Saarijärvellä maahanmuuttajien ja paikallisten kuntalaisten luontevia kohtaamista on ollut jalkapallokentällä ja haravointitalkoissa. Ihmiset näkevät tilanteessa inhimillisen pelon läpi myös mahdollisuuksia. Maahanmuutto ei ole vain kuluerä, vaan hyvin hoidettuna helpottaa huoltosuhteen tuomaa haastetta”, Wallinheimo koostaa käytyä keskustelua.

Wallinheimo kiertää myös jatkossa ahkerasti kenttää ja tiivistää edelleen vuoropuhelua kuntapäättäjien ja kansalaisten kanssa. Tätä kautta kuntalaiset pääsevät paremmin vaikuttamaan ajankohtaisiin asioihin ja päättäjät ennakoimaan aiheita omassa päätöksenteossa.

Maahanmuuttajakeskustelu jatkuu maanantaina 16.11. klo 16-18 Cafe Vocassa Jyväskylässä, kun Kokoomuksen maahanmuuttopoliittinen kiertue jalkautuu Keski-Suomeen. Tervetuloa!

Lisätietoja:

Kategoriat: Uutiset