Turvallisuudesta ei saa tinkiä

Viimeaikaiset tapahtumat ja järkyttävät terroristihyökkäykset heikentävät turvallisuuden tunnetta myös Suomessa. On hyvä muistuttaa, että Keski-Suomessa olemme varautuneet uusiin turvallisuushaasteisiin. Ilmavoimien koulutus on keskittynyt Jyväskylän varuskuntaan ja Keski-Suomi on kyberturvallisuuden koulutuksen eturintamassa. Kehitettävää on edelleen, mm. tiedustelulainsäädännössä on vielä parantamisen varaa.

Keski-Suomen kokoomuksen hallitus teki julkilausuman 23.3. olevassa kokouksessaan:

Euroopan ja sen lähialueiden turvallisuustilanne on muuttunut nopeasti viime vuosina. Terroristihyökkäys Belgiassa kertoo tästä omaa karutonta kieltään.

Samalla kun otamme osaa Belgian uhrien omaisten kärsimykseen, niin tulee muistaa, että ulko- ja turvallisuuspoliittisia uhkia syntyy tänä päivänä meidän omassa lähiympäristössämmekin. Rajojen sulkeminen ei ratkaise ongelmia, koska toimijat saattavat olla myös oman maamme kansalaisia.

Tiedustelullamme tulee olla käytössä kaikki tarvittava tekniikka, jotta se pystyy seuraamaan kansainvälisten terroristien aikeita ja estämään ne. Nykyinen lainsäädäntömme estää tehokkaan tiedustelun. Siviili- ja sotilastiedustelua koskevaa lainsäädäntöämme tuleekin uudistaa ripeästi.

Kansalaisten arjen turvallisuus voi vaarantua myös sähkö- ja tietoverkkojen toiminnan estämisenä esimerkiksi kyber –hyökkäyksillä. Viranomaisilla tulee olla käytettävissä kaikki työvälineet turvallisuuden varmistamiseksi kaikissa oloissa.

Suomalaisten sotilaallinen puolustus perustuu erityisesti korkeaan osaamiseen. Keski-Suomen Kokoomus muistuttaa, että meidän tulee huolehtia osaamisen ja resurssien varmistamisesta turvallisuusuhkaa vastaavalle
tasolle.

 

Lisätietoja: Puheenjohtaja Pauli Partanen, puh 050 592 4471

 

Lisätietoja:

Ahti Weijo

Piirihallituksen jäsen, maakuntapoliittisen työvaliokunnan puheenjohtaja

ahti.weijo@elisanet.fi

040 735 6956

Luhanka

Kategoriat: Uutiset