Kokoomuksen kesäkokous Forssassa 1. syyskuuta 2015.

Petteri Orpo: Kokoomuksen rakennettava reilua yhteiskuntaa

Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Petteri Orpo tahtoo, että Kokoomus keskittyy rakentamaan reilua yhteiskuntaa. Orpo puhui aiheesta Kokoomuksen ministeriryhmän kesäkokouksessa Jyväskylässä.

”Olemme maailman parhaita maita. Nykyinen talouskasvu ja työllisyysaste eivät kuitenkaan riitä sellaisen Suomen kustantamiseen kuin haluaisimme. Työttömyyttä on liikaa. Elintasoa on ylläpidetty velalla. Olemme yli tuplanneet valtionvelan kahdeksassa vuodessa. Nyt olemme jo tilanteessa, jossa luottoluokitukset ovat lähteneet laskuun ja leikkaukset kirpaisevat lähes kaikkia. Veroasteemme on läntisen maailman kärkeä. Tämän tien päässä on aivan erilainen Suomi kuin toivomme. Se ei ole reilu Suomi”, Orpo sanoi.

Orpo näkee, että hyvinvointiyhteiskunnan loppu olisi jakautunut yhteiskunta, jossa mahdollisuuksien tasa-arvo on järkkynyt.

”Minä en tahdo tuollaista Suomea. Tahdon, että kaikki pysyvät mukana”, Orpo painotti.
Orpon mielestä Suomen lähiaikojen politiikan keskeisin kysymys liittyy siihen, miten ratkomme vaimean kasvun, alijäämäisen julkisen sektorin ja korkean työttömyyden aiheuttamia ongelmia – ja samaan aikaan luomme kasvua ja uutta osaamista sekä pidämme huolta heikompiosaisista. Vastaus on olemassa: korkeampi työllisyys.

”On yksinkertaisesti niin, että tasa-arvoinen hyvinvointiyhteiskunta ja korkea työllisyys ovat pari. Tämän takia lähiaikojen politiikan tärkeimmän tavoitteen pitää olla työllisyyden parantaminen. Edessä on valinta, jonka pitäisi olla helppo: joko parannamme työllisyyttä tai leikkaamme etuuksista ja palveluista. Kokoomuksen valinta on työn määrän lisääminen. Kyseessä on meille kaikille tärkeät asiat: toimeentulo, koulut, neuvolat, terveyskeskukset, eläkkeet. Uskon, että kaikki suomalaiset puolueet haluavat pelastaa tämän hyvän yhteiskuntamallimme”, Orpo totesi.

”Budjettiriihessä on tehtävä työllisyyttä lisääviä uudistuksia. Pitää purkaa kannustinloukkuja ja helpottaa työllistämistä. Työn tekemisen ja työn teettämisen pitää olla kannattavaa. Vain se, että suomalaiset saadaan töihin antaa edellytykset reilulle yhteiskunnalle”, Orpo kiteytti puheessaan.

Orpon mukaan myös julkisen velkaantumisen taittamisessa, ympäristöstä huolehtimisessa ja hyvässä koulutuksessa on kyse reiluudesta.

”Velkaa ei saa jättää lapsillemme. Maailma pitää jättää tuleville polville paremmassa kunnossa kuin missä olemme sen itse saaneet. Mahdollisuuksien tasa-arvo lähtee varhaiskasvatuksesta ja peruskoulusta”, Orpo sanoi.

Lisätiedot: Erityisavustaja Mikko Kortelainen, 050-3018334

Petteri Orpo piti poliittisen linjapuheen ministeriryhmän kesäkokouksen yhteydessä Jyväskylässä. Linjapuhe on nähtävissä kokonaisuudessaan osoitteessa https://www.youtube.com/watch?v=Rr6T2lJTTac

Lisätietoja:

Kategoriat: Uutiset