Maakuntaverolle ei ole perusteita

Hallitus ilmoitti jo keväällä, että maakuntaveroa ei valmistella, vaan maakuntien rahoitus tulee valtion verotuksen kautta. Kuntien ja valtion verojen lisäksi maakuntavero johtaa väistämättä kokonaisveroasteen hallitsemattomaan kasvuun.

Keski-Suomen Kokoomus ry
Piirihallitus, julkilausuma 13.9.2016

Julkaisuvapaa heti

 

Keskisuomalainen uutisoi 13.9.2016 etusivulla sekä sisäsivuilla otsikkotasolla ”maakuntavero käyttöön vuoden 2021 jälkeen”. Varsinaisesta jutusta voi lukea, että kyseessä on asiaa valmistelevan ministerin Anu Vehviläisen (kesk.) omia toiveita ja ajatuksia.

 

Ministeri Vehviläinen esittää omia näkemyksiään, vaikka hallitus on linjannut selkeästi, että maakuntaveroa ei tule. Hallitus ilmoitti jo keväällä, että maakuntaveroa ei valmistella, vaan maakuntien rahoitus tulee valtion verotuksen kautta. Kuntien ja valtion verojen lisäksi maakuntavero johtaa väistämättä kokonaisveroasteen hallitsemattomaan kasvuun. On erikoista, että ministeri Vehviläiselle uusi vero on kuitenkin yksi tärkeimmistä asioista, mitä maakuntauudistuksessa pitää ajaa eteenpäin.

 

Vaadimme, että ministeri Vehviläinen pysyy hallituksen linjalla. Muussa tapauksessa Keski-Suomen Kokoomuksen on linjattava, että seuraavien eduskuntavaalien 2019 jälkeen tavoitteena tulee olla nyt valmisteilla olevan maakuntauudistuksen purkaminen ja kunnallisen itsehallinto-oikeuden palauttaminen.

 

Lisätiedot:

Pauli Partanen, puheenjohtaja, puh. 050 592 4471
Eeva-Kaisa Rouhiainen, toiminnanjohtaja, puh. 040 778 3149

Lisätietoja:

Kategoriat: Uutiset