Maakuntavaalien ehdokashankinta on käynnistynyt

Sote- ja maakuntauudistus astuu voimaan 1.1.2020. Maakuntavaalit pidetään lokakuussa 2018.

Hallitus päätti neuvottelussaan 5.7.2017 jatkaa sote- ja maakuntauudistusta siten, että uudistus tulee voimaan 1.1.2020 alkaen. Maakuntavaalit järjestetään lokakuussa 2018.

Maakuntavaaleissa äänestäjät pääsevät valitsemaan maakuntia johtavat maakuntavaltuustot. Maakuntavaltuustot päättävät maakunnan toiminnasta, taloudesta ja hallinnosta.  Päätöksenteosta säädetään maakuntalaissa, jota valmistelee valtiovarainministeriö.

Kokoomuksella tulee olemaan täysi lista ehdokkaita Keski-Suomen alueella, eli 103 kpl. Eduskuntavaalien tapaan Keski-Suomi on yksi vaalipiiri: äänestää voi ketä tahansa vaalipiirin alueella olevaa ehdokasta. Ehdokkaita tullaan asettamaan kattavasti koko maakunnan alueelta. Kokoomukselle tärkeitä asioita on mm valinnanvapauden toteutuminen sote- ja maakuntauudistuksessa.

Ensimmäisiä ehdokkaita on ilmoittautunut eri puolilta Keski-Suomea!

Jos maakuntavaalit kiinnostaa, ota yhteyttä toiminnanjohtaja Eeva-Kaisa Rouhiaiseen (p 0407783149, Eeva-Kaisa.Rouhiainen@kokoomus.fi), niin sovitaan tapaamisaika. Voit ilmoittaa kiinnostuksesta myös linkin kautta.

Haluan maakuntavaaliehdokkaaksi!

Lisätietoja:

Kategoriat: Uutiset