Ammatillisen koulutuksen uudistus on välttämätön

Piirin kevätkokous linjasi ammatillisen koulutuksen reformista. Opetus- ja kulttuuriministeri Grahn-Laasosen johdolla valmistelema uudistus turvaa yritysten ja työelämän osaavien työntekijöiden saatavuuden. Hallituksen on jatkettava kolmikantaneuvotteluja työmarkkinajärjestöjen kanssa työpaikoilla tapahtuvan koulutuksen käytännön järjestämismallista ja sen vaatimasta rahoituksesta.

 

Keski-Suomen Kokoomus ry

Kevätkokous 25.4.2017

Julkilausuma

 

Ammatillisen koulutuksen uudistus on välttämätön

 

Hallitus päätti eilen puoliväliriihessään ammatillisen koulutuksen uudistamisesta 01.01.2018 alkaen.  Koko ammatillisen koulutuksen lainsäädäntö, rahoitus- ja tutkintojärjestelmä uudistetaan. Lakiuudistus antaa koulutuksen järjestäjille paremmat mahdollisuudet selviytyä aiemmin päätetyistä ammatillisen koulutuksen säästövelvoitteista. Koulutuksen byrokratiaa puretaan ja järjestäjien vapautta lisätään huomattavasti kullekin alueelle paremmin sopivaksi. Työpaikoilla tapahtuvaa oppimista lisätään ja tätä varten otetaan käyttöön uusi koulutussopimus.

 

Uudistus turvaa koulutustakuun koko peruskoulun päättävälle ikäluokalle ja laadukkaan ammatillisen koulutuksen alueellisen saatavuuden. Uusi rahoitusmalli kannustaa vähentämään koulutuksen keskeyttämistä ja parantaa koulutuksen vaikuttavuutta. Tavoitteena on, että uudistuva ammatillinen koulutus vastaisi nykyistä paremmin työelämän muutoksiin ja tulevaisuuden osaamistarpeisiin.

 

Keski-Suomen Kokoomuksen kevätkokous pitää tärkeänä, että opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasosen johdolla valmistelema uudistus turvaa yritysten ja työelämän osaavien työntekijöiden saatavuuden. Piirikokous huomauttaa samalla, että hallituksen on jatkettava kolmikantaneuvotteluja työmarkkinajärjestöjen kanssa työpaikoilla tapahtuvan koulutuksen käytännön järjestämismallista ja sen vaatimasta rahoituksesta.

 

 

Jämsässä 25.04.2017

 

Lisätietoja: Puheenjohtaja Pauli Partanen, 0505924471

Toiminnanjohtaja Eeva-Kaisa Rouhiainen, 0407783149

 

Lisätietoja:

Kategoriat: Uutiset