Toukokuun puoluevaltuusto kokoontuu Jyväskylässä

Kokoomuksen puoluevaltuusto kokoontuu Jyväskylässä lauantaina 20.5. Puoluevaltuustoon kuuluu 59 jäsentä eri puolilta Suomea. Puoluevaltuuston puheenjohtajana toimii Oululainen kansanedustaja Mari-Leena Talvitie. Kokoukseen osallistuvat puoluevaltuuston lisäksi ministereitä ja puoluehallituksen jäseniä.

Puoluevaltuustolla on puoluekokousten väliaikana päätösvalta kaikissa puolueen asioissa. Kokouksen aluksi puolueen puheenjohtaja Petteri Orpo pitää poliittisen tilannekatsauksen, joka myös esitetään suorana lähetyksenä netissä.

Valtuustopäivän päivän lopuksi klo 16 pidetään yleisölle avoin periaateohjelmatilaisuus hotelli Aleksandrassa. Tilaisuus kuuluu osana puolueen periaateohjelmauudistusta, joka jalkautetaan maakunnittaisiin aatekeskusteluihin. Jyväskylän periaateohjelmatilaisuus on ensimmäinen järjestettävistä tilaisuuksista, jossa yleisö pääsee mukaan kysymään ja keskustelelmaan Kokoomuksen arvoista ja aatteista. Tilaisuuden alustaa Petri Karonen JY:n historian ja etnologian laitokselta sekä opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen.

Periaateohjelma on kokoomuksen tärkein yksittäinen asiakirja. Nykyinen periaateohjelma on hyväksytty vuonna 2006. Nyt laadittava ohjelma on valmis Kokoomuksen 100-vuotisjuhlien alla vuonna 2018.

 

Lisätietoja:

Kategoriat: Uutiset