Ohjelmatyötä ja ehdokaslomakkeiden täyttöä piirin kevätkokouksessa

Keski-Suomen Kokoomus ry piti kevätkokouksen Jyväskylän Kristillisellä opistolla. Kokouksessa paneuduttiin erityisesti ohjelmatyöhön sekä laadittiin julkilausuma liittyen aktiivimalliin. Kokouksen aikana piirin puheenjohtaja Lotta Ahola allekirjoitti ehdokaslomakkeen maakuntavaaleihin.

Kokoomus uudistaa periaateohjelmaansa. Tätä varten on toukokuusta 2017 alkaen järjestetty kaikkiaan 20 avointa keskustelutilaisuutta. Ne on pidetty kaikissa maakuntakeskuksissa ja suurimmissa kaupungeissa. Periaatetyö aloitettiin toukokuussa 2017 Jyväskylässä puoluevaltuuston kokouksen yhteydessä järjestetyssä tilaisuudessa.

Luonnoksen valmistelu on edennyt siihen vaiheeseen, että se on lähetetty laajalle kenttäkierrokselle. Ohjelmaluonnos kiertää kokoomuksen piirijärjestöjen kevätkokouksissa, ja myös yhdistykset saavat esittää siitä huomionsa. Varsinainen lopullinen päätöksenteko tapahtuu kesäkuussa Turun puoluekokouksessa 8.-10. kesäkuuta. Ohjelmapäällikkö Antti Vesala kävi läpi luonnosta ja piirikokous antoi runsaasti palautetta jatkotyöstöä varten.

Vesalan alustuksen jälkeen Kokoomuksen poliittinen sihteeri Jouni Markkanen kävi läpi Keski-Suomen Kokoomuken maakuntavaaliohjelmaa ja peilasi sitä puolueen tulevaan ohjelmaan. Ohjelmatyö on Keski-Suomessa käynnistetty jo vuonna 2015 ja sitä on työstetty vuosien aikana. Nopeasti muuttuva toimintaympäristö vaatii ohjelman päivittämistä useammin kuin vaalikausien alussa. Markkasen johdolla sovittiin tulevat askelmerkit ohjelman julkaisua ajatellen.

Kokousväki yllätettiin, kun Jouni Markkasen alustuksen jälkeen piirin puheenjohtaja Lotta Ahola tarttui kynään ja kokousväen edessä allekirjoitti maakuntavaalien ehdokaslomakkeen. Tervetuloa ehdokaslistalle Lotta!

Piirin kevätkokous päätti esittää Turun puoluekokoukselle puoluevaltuuston jäseniksi Hanna Laaksoa (Laukaa) ja hänen varalleen Riku Tullaa (Äänekoski) sekä Merja Saarelaa (Jyväskylä) ja hänen varalleen Eelis Loikkasta (Jyväskylä).

 

Kevätkokouksen julkilausuma

Lisätietoja:

Kategoriat: Uutiset