Työtä ja tekoja, pois populismi ja höttöpuheet

Keski-Suomen Kokoomuksen syyskokouksen julkilausumassa vaadataan: Työtä ja tekoja, pois populismi ja höttöpuheet.

Eduskunnassa käyty keskustelu ja lehdissä julkaistut mielipidekirjoitukset jatkuvat internetissä kumpuilevana ja nopeatempoisena keskusteluna.  Sosiaalinen media tarjoaa poliittiselle keskustelulle kanavia, jotka vaativat uudenlaista medialukutaitoa. Kansalaiset eivät vain seuraa poliittisia tapahtumia, vaan ottavat niihin yhä enemmän aktiivisesti kantaa, keskustelu on siirtynyt pois kabineteista. Poliitikkojen käyttämä retoriikka korostuu ja valitettavan usein myös muuttuu populistiseksi. Pohditun keskustelun sijaan tärkeintä tuntuu olevan nopeat ja kärjistetyt avaukset. Siksi on tärkeää muistuttaa, että aikaan saadut teot ovat oikea mittari eduskunnan ja hallituksen arvioimiseksi.

Hallituksen tärkein lupaus kuluneella kaudella on ollut työllisyyden parantaminen. Työllisyyden kasvu on vuonna 2018 ollut jopa vahvempaa kuin toteutuneen talouskasvun perusteella olisi voinut odottaa. Työllisyysaste kasvaa tänä vuonna 71,7 prosenttiin ja nousee ennätykselliset 2,1 prosenttiyksikköä edellisvuodesta.

Esimerkiksi Keski-­Suomessa oli tämän eduskuntakauden alussa huhtikuussa 2015 peräti 21 525 työtöntä työnhakijaa. Tänä syksynä Keski-Suomessa oli 8 260 työtöntä työnhakijaa vähemmän.

Tällä hallituskaudella yrittäjyyden edellytyksiä on parannettu toteuttamalla maksuperusteinen arvonlisävero, purkamalla sääntelyä, poistamalla osakeyhtiöiden vähimmäispääomavaatimus sekä parantamalla yrittäjien perheenjäsenten sosiaaliturvaa.

Hyvä työllisyyskehitys ei kuitenkaan jatku itsestään. Työllisyysaste on mahdollista nostaa 75 prosenttiin tulevalla uudella hallituskaudella, mikä mahdollistaisi kahden prosentin talouskasvun jatkumisen. Tämä vaatii kuitenkin lisää rakenneuudistuksia. Työllisyyskasvun jatkuminen edellyttää rohkeita tekoja puheiden sijaan.

Keski-Suomen Kokoomuksen syyskokous vaatii, että seuraavaan hallitusohjelmaan työllisyysastetavoitteeksi otetaan vähintään 75 prosenttia.

 

Lisätiedot:

Lotta Ahola, puheenjohtaja, puh. 040 756 8206

Eeva-Kaisa Rouhiainen, toiminnanjohtaja, puh. 040 7783149

Lisätietoja:

Kategoriat: Uutiset