Keski-Suomen Kokoomus vaatii hallitukselta todellisia työllisyystoimia

Keski-Suomen Kokoomus vaatii hallitukselta todellisia työllisyystoimia ja muistuttaa, että Kokoomuksen vaihtoehtobudjetista löytyy runsaasti työllisyyttä lisääviä ehdotuksia.

Keski-Suomen Kokoomus ry

Vuosikokouksen julkilausuma 26.11.2019

KESKI-SUOMEN KOKOOMUS VAATII HALLITUKSELTA TODELLISIA TYÖLLISYYSTOIMIA

Eduskunnan riippumattoman tietopalvelun laskelmien perusteella hallituksen ensi vuoden budjetti laskee työllisyyttä 5000 hengellä. Työllisyys olisi siis ensi vuonna parempi, jos hallitus ei tekisi mitään. On perusteltu kysymys, aikooko hallitus edes tosissaan yrittää nostaa työllisyyttä ja pitää kansalaisille antamansa lupaukset.

Kokoomus on vaihtoehtobudjetissaan esittänyt keinot, joilla Suomeen saadaan hallituksenkin esittämä 60 000 uuden työpaikan vähimmäistavoite. Tarvitsemme nämä työpaikat, jotta Suomessa on jatkossakin mahdollista tarjota laadukasta koulutusta, turvallisuutta, palveluita perheille, hyvää hoivaa vanhuksille ja muille tukea tarvitseville.

Keväällä 2020 käynnistetään työllisyyden kuntakokeilut. Hakuaika päättyi viikko sitten ja kokeiluun haki Keski-Suomesta kaksi aluetta: Keuruu, Jämsä ja Saarijärvi sekä toisena kokonaisuutena Jyväskylä, Laukaa, Muurame ja Äänekoski. Kokeiluihin ohjataan työttömät, jotka eivät ole oikeutettuja ansiopäivärahaan. Lisäksi kohderyhmään kuuluvat mm. alle 30-vuotiaat työnhakijat. Työllisyyskokeilujen tavoitteena on nykyistä tehokkaammin edistää työttömien työnhakijoiden työllistymistä, koulutukseen ohjautumista ja tuoda uusia ratkaisuja osaavan työvoiman saatavuuteen.

Keski-Suomen Kokoomus haluaa varmistaa, että työllisyyden kuntakokeilu ei jää vain laihaksi kädenpuristukseksi työttömille. Kokeilun täytyy antaa aito mahdollisuus toimeentuloon pitkällä aikavälillä. Haluamme, että jokaisella ihmisellä on mahdollisuus rakentaa itselleen ja perheelleen omannäköinen elämä.

Keski-Suomen Kokoomus on huolissaan hallituksen toimista, joiden johdosta työpaikkojen määrä vähenee Suomessa. Työllisyyden edistämiseksi tarvitaan enemmän kuin kuntakokeilut. Rinteen hallituksen on käytettävä aktiivisempia toimia tilanteen korjaamiseksi.  Kokoomuksen vaihtoehtobudjetista löytyy runsaasti työllisyyttä lisääviä ehdotuksia.

 

Keuruulla 26.11.2019

 

Lisätietoja:

Puheenjohtaja Lotta Ahola, 040 756 8206

Toiminnanjohtaja Eeva-Kaisa Rouhiainen, 040 778 3149

Lisätietoja:

Kategoriat: Uutiset