Kokoomuksen ehdotus Jyväskylässä: 100 000 uutta työpaikkaa

Kokoomus julkaisi puolue- ja ryhmäjohdon kokouksessaan Jyväskylässä ehdotukset yli 100 000 työpaikan synnyttämiseksi.

Puoluejohto piti kesäkokouksen Jyväskylässä 18.-19.8. Kokous pidettiin Keski-Suomen museolla ja hotelli Versossa. Kokouksen lisäksi puoluejohto jutteli kansalaisten kanssa kävelykadun teltalla. Puoluekokoussemnaari pidettiin Jyväskylän kaupunginkirjastolla. Seminaarissa esittäytyivät puolueen varapuheenjohtajaehdokkaat Antti Häkkänen, Anna-Kaisa Ikonen, Elina Lepomäki ja Mari-Leena Talvitie sekä puoluevaltuuston puheenjohtajaehdokkaat Heikki Autto ja Pia Pakarinen. Tilaisuuden avasi puolueen puheenjohtaja Petteri Orpo ja tilaisuuden juonsi piirin puheenjohtaja Lotta Ahola.

Kesäkokouksen aikana puolue rakensi työllisyyspaketin, jonka avulla on mahdollista luoda Suomeen 100 000 uutat työpaikkaa. Työllisyyspakettia esitelleet puolueen puheenjohtaja Petteri Orpo ja ryhmän puheenjohtaja Kai Mykkänen pitävät välttämättömänä, että hallitus päättää syksyn budjettiriihessä kunnianhimoisista uudistuksista työllisyyden edistämiseksi. Kokoomusjohtajien mukaan korona-aika ei ole syy lykätä työllisyystoimia.

“Kokoomus ei puhu uusista työpaikoista vain siksi, että maassa olisi lisää veronmaksajia. Puhumme niistä, koska jokainen työikäinen ja työkykyinen suomalainen ansaitsee mahdollisuuden tulla toimeen omalla työllään. Puhumme työpaikoista siksi, että suomalaisissa kodeissa olisi enemmän rahaa elämiseen”, Orpo sanoo.

“Hallitusohjelmassa luvattiin, ettei hallitus tee menoja lisääviä päätöksiä ennen kuin tehdään vastaavat päätökset tuloja tuovista työllisyysuudistuksista. Päätösperäisiä työpaikkoja oli määrä luoda 60 000 menojen katteeksi. Merkittäviä pysyvästi työsuhteita lisääviä päätöksiä ei ole nähty lainkaan”, Mykkänen muistuttaa.

Kokoomuksen työllisyyspaketti koostuu yhdeksästä kokonaisuudesta. Puolue ehdottaa muun muassa perhevapaauudistusta, varhaiskasvatusmaksujen laskemista, terapiatakuun toteuttamista sekä yli 75-vuotiaiden ns. superkotitalousvähennystä. Lisäksi puolueen ehdotuksiin kuuluvat mm. työn verotuksen tuntuva keventäminen ja paikallisen sopimisen edistäminen.

Kokoomus toteuttaisi myös pääosin valtiovarainministeriön virkamiestyöryhmän esitykset työpaikkojen lisäämiseksi. Esitetyn opintoetuuksien kokonaisuuden osalta Kokoomus ei sitoudu suoraan VM:n esityksiin. Opintotuen tulorajoja kokoomus korottaisi 50 prosentilla.

“Kokoomus ottaisi sellaisenaan pohjaksi VM:n työllisyysavauksen esitykset lukuun ottamatta opiskelun tukemista koskevia leikkauksia, joiden merkitys VM:n esityksen työllisyysarviossa on korkeintaan 5000 työsuhdetta yhteensä 60 000 uuden työsuhteen kokonaisuudesta”, Mykkänen avaa.

“Kokoomus haluaa rakentaa kannustavaa yhteiskuntaa, jossa jokainen työikäinen ja työkykyinen saa töitä. Emme voi hyväksyä sitä, että 400 000 työtöntä jätetään oman onnensa nojaan, vaan hallituksen on tehtävä kaikkensa näiden ihmisten pääsemiseksi kiinni työn syrjään”, Orpo sanoo.

Tutustu kokoomuksen ehdotuksiin: https://www.kokoomus.fi/tekojen-aika-on-nyt

Lisätietoja:

Kategoriat: Uutiset