Jotain rotia, Keskusta!

Keskusta on tunnettu takinkäännöstään, mutta nyt takin napit ovat kääntyneet jo selkäpuolelle. Nauttiiko Keskustan eduskuntaryhmä todella kenttänsä luottamusta?, ihmettelee Keski-Suomen Kokoomuksen puheenjohtaja Lotta Ahola piirihallituksen kannanotossa.

Keski-Suomen Kokoomus
Julkilausuma 15.12.2020
Julkaisuvapaa HETI

Keski-Suomen Kokoomus vaatii rotia Keskustalle, joka on päätynyt antamaan vahvan tuen ministeri Pekka Haavistolle (vihr) tiistain epäluottamusäänestyksessä.

Perustuslakivaliokunnan mukaan Pekka Haavisto on ministerinä rikkonut sekä hallintolakia että ulkoasiainhallintolakia, siirtäessään konsulipäällikön muihin tehtäviin. Lain rikkominen on jo vakava tilanne, mutta Vihreiden toiminta perustuslakivaliokunnan päätöksenteon jälkeen on järkyttänyt kansalaisia. Virheitä on peitelty ja pyritty harhauttamaan huomio johonkin muuhun. Vihreiden ylimielisyys on saavuttanut uuden tason.

Hallituskumppani Keskustan puheenjohtajan Annika Saarikon mukaan Keskustan eduskuntaryhmä on käynyt painokkaan keskustelun perustuslakivaliokunnan ympärillä tapahtuneesta arvovallan murenemisesta (Iltasanomat 15.12.2020). ”Koin itse ja eduskuntaryhmän koki tilanteen pirullisen vaikeaksi. ”, sanoo Keskustan Saarikko, joka on kiemurrellut haastatteluissa viime päivinä.

Tämän päivän luottamusäänestyksessä Keskustan eduskuntaryhmä kuitenkin äänesti Haaviston luottamuksen puolesta. Ala-arvoiseksi Keskustan toiminnan teki se, että kesken eduskunnan luottamusäänestyksen Keskusta lähetti tiedotteen, missä sanotaan: ”perustuslakivaliokunnan mukaan Haavisto on toiminut lainvastaisesti, eikä ryhmä hyväksy lainvastaista toimintaa”. Onko hallitus toimintakykyinen, jos antaa luottamuksen ministerille, joka toimii lainvastaisesti? Tällaista hallitustako Keskusta haluaa pitää pystyssä?

– Keskusta on tunnettu takinkäännöstään, mutta nyt takin napit ovat kääntyneet jo selkäpuolelle. Nauttiiko Keskustan eduskuntaryhmä todella kenttänsä luottamusta?, ihmettelee Keski-Suomen Kokoomuksen puheenjohtaja Lotta Ahola.

 

Lisätietoja:
Puheenjohtaja Lotta Ahola, 040 756 8206
Toiminnanjohtaja Eeva-Kaisa Rouhiainen, 040 778 3149

Lisätietoja:

Kategoriat: Uutiset