Julkilausuma: Mihin MAL–sopimuksen eteneminen on jämähtänyt?

Keski-Suomen Kokoomus ry ihmettelee julkilausumassaan, mihin MAL-sopimuksen käsittely on jämähtänyt ja vetoaa vaatii, että asia ratkaistaan nyt viimeistään puoliväliriihessä huhtikuussa.

 

Julkilausuma

Keski-Suomen Kokoomus hämmästelee mihin MAL –sopimuksen eteneminen on jämähtänyt

Jyväskylän kaupunkiseutu neuvotteli ensimmäisestä MAL-sopimuksesta kesäkuussa 2020. Kyse on maankäytön, asumisen ja liikenteen (MAL) sopimuksista, jotka valtio solmii suurimpien kaupunkiseutujen kanssa. Mukana neuvotteluissa ovat Jyväskylän, Hankasalmen, Laukaan, Muuramen, Petäjäveden, Toivakan, Uuraisten ja Äänekosken kunnat.

Sopimuksella on tarkoitus tukea kaupunkiseudun kuntien keskinäistä sekä kuntien ja valtion välistä yhteistyötä maankäytön, asumisen ja liikenteen yhteensovittamisessa. Sopimukseen kirjataan yhteiset yhdyskuntarakenteen ja liikennejärjestelmän kehittämistavoitteet sekä osoitetaan kuntien ja valtion yhteisiä resursseja vaativia investointeja esimerkiksi asumiseen tai liikenteeseen.

Toinen neuvottelu on käyty syyskuussa 2020. Tällöin tavoitteena oli hyväksyä sopimus mukana olevien kuntien valtuustoissa vuoden 2020 loppuun mennessä. Nyt eletään jo maaliskuun loppua 2021 ja ilmeisesti sopimus on tarkoitus hyväksyä mukana olevien kuntien valtuustoissa kesään 2021 mennessä.

Keski-Suomen Kokoomus kummastelee valmistelun hitautta ja vaatii, että asia ratkaistaan nyt viimeistään puoliväliriihessä huhtikuussa.

Vetoamme keskisuomalaisiin hallituspuolueiden kansaedustajiin sopimuksen ratkaisemiseen puoliväliriihessä ja siihen liittyvien resurssien tason olevan sama kuin jo muilla olemassa olevilla MAL-sopimusalueilla.

Lisätietoja:
Puheenjohtaja Lotta Ahola, 040 756 8206
Toiminnanjohtaja Eeva-Kaisa Rouhiainen, 040 778 3149

Lisätietoja:

Kategoriat: Uutiset