Kokoomuksen kannatus nousi Keski-Suomessa

Kokoomuksen kannatus nousi pitkän ja poikkeuksellisen vaalikevään päätteeksi Keski-Suomessa. Kokoomus olikin yksi Keski-Suomen alueen voittajista kuntavaaleissa.

Kokoomus oli yksi Keski-Suomen alueen voittajista kuntavaaleissa 2021. Isoista puolueista vain Kokoomus ja Perussuomalaiset kasvattivat kannatustaan Keski-Suomessa.

Kokoomuksen kannatusprosentti (15,1%) nousi edelliskertaisesta (14,5%). Kokoomus on kolmanneksi suurin puolue Keski-Suomen alueella.

Kokoomus nosti valtuutettujen määrää kuudessa kunnassa: Jyväskylä, Konnevesi, Multia, Muurame, Toivakka ja Äänekoski. Suurin voittaja oli Muurame, joka sai kolme lisäpaikkaa. Jyväskylässä Kokoomus nousi toiseksi ja on valtuutettujen määrässä tasoissa SDP:n kanssa.

Tulosta Keski-Suomen alueella voi pitää hienona myös sen johdosta, koska yksi Suomen kokoomuslaisimmista kunnista, eli Kuhmoinen siirtyi Pirkanmaalle vuoden alussa, eikä sen tulos näy enää alueen tuloksessa.

Keski-Suomen Kokoomus kiittää jokaista ehdokasta ja äänestäjää suuresta työstä! Teidän ansiosta Sydän on oikealla Keski-Suomessa.

Lisätietoja:

Kategoriat: Uutiset