Järvi-Suomen alueen Lastenliitto lähestyy murkkuikää
Järvi-Suomen alueen Lastenliitto järjestää lapsille ja nuorille mielekästä tekemistä. Kymmenessä vuodessa Järvi-Suomen Lastenliitosta on kasvanut alueen lapsiperheiden tukipilari.
Lastenliiton uuteen logoon kipitti veikeä kameleontti. Se kuvaa liiton moninaisuutta, mukautumiskykyä ja positiivisuutta.
Uudella ilmeellä Kansallinen Lastenliitto Järvi-Suomen piiri juhlii 10-vuotista toimintaansa ensi vuonna. Liitto järjestää monipuolista ja laadukasta matalan kynnyksen harrastustoimintaa lapsille, nuorille ja lapsiperheille.
Lastenliitto aloitti toimintansa Keski-Suomessa satutunneilla ja syyslomaleirillä vuonna 2010. Alussa piiri kattoi Keski-Suomen alueen ja vuonna 2016 laajentui toimimaan Järvi-Suomen alueella.
Tänä päivänä Lastenliitto järjestää teemakerhoja, aamuvirkkukerhoja ja liikuntakerhoja ala-asteen kouluissa ja päiväkodeissa, sekä muskareita, lomaleirejä, satutunteja, retkiä ja koulutuksia.
Pienellä kustannuksella iloa lapsille
Aamuvirkku- ja liikuntakerhot eskareille ovat perheille ilmaisia. Aamuvirkkukerhot järjestetään koulun tiloissa. Kerhoja järjestetään tällä hetkellä Jyväskylässä ja Muuramessa. Kerhotoiminta on suunnattu 1-2 luokkalaisille ja antamaan lapsiperheille helpotusta aamun kiireisiin.
Varhaiskasvatuksen liikuntakerhot toimivat Jyväskylässä päiväkodissa. Liikuntatuokioilla eskarit pääsevät oppimaan monipuolisia liikuntataitoja hauskojen pelien merkeissä.
Palkittu piiri
Vuonna 2016 Järvi-Suomen piiri sai Lastenliitolta Järjestöteko-palkinnon ja parhaaksi ohjaajaksi palkittiin Vilma Pohjola. Pohjola aloitti kerhonohjaajana 15-vuotiaana ja sai palkinnon toimittuaan neljä vuotta Lastenliiton työntekijänä
”Olen kehittynyt ohjaajana huimasti!”, Pohjola sanoo ja jatkaa: ”Nuorille on tärkeää kehittyä työssään. Lastenliitto on antanut tähän hyvän mahdollisuuden”.
Tänä vuonna vuoden ohjaajan valinta osui uudelleen Järvi-Suomeen. Kunnian sai aamuvirkkukerhoa ja varhaisliikuntatoimintaa ohjaava Olga Mononen.
Piirikoordinaattori Cecilia Nyberg iloitsee siitä, kuinka paljon tapahtumia lapsille on voitu järjestää pienellä rahalla.
”Teemakerhoissa käytetyt materiaalit katetaan materiaalimaksulla. Muskareita on järjestetty perhepäivähoitajien kanssa ”Kiertävät muskarit” -nimellä, jolloin ohjaajat saapuvat pitämään muskarin sen perhepäivähoitajan luokse, minne neljä ryhmää pääsee kokoontumaan. ”Kiertävät muskarit” ovat antaneet perhepäivähoidolle mahdollisuuden kehittää pienellä kustannuksella lasten musiikkitaitoja. ”
Satutunteja järjestetään yhteistyössä lähikirjastojen kanssa. Vapaaehtoiset ja ohjaajat lukevat pienille lapsille peräti 26 kertaa vuodessa eri kirjastoissa. Satuja on ollut kuulemassa noin 200 lasta joka vuosi, eikä toistaiseksi yhtään tapahtumaa ole jouduttu perumaan.
Olemme kiitollisia
Valtava määrä ihmisiä on ollut mukana mahdollistamassa lastenliiton toimintaa Järvi-Suomessa.
”Lastenliitto kiittää kaikki lapsia ja vanhempia, ohjaajia ja vapaaehtoisia. Apunne, aikanne ja ideanne ovat olleet korvaamattomia!”, Nyberg sanoo ja jatkaa: ”AVI:lle, Jyväskylän ja Kuopion kaupungille sekä Muuramen kunnalle osoitetaan myös iso kiitos!”.
Kutsumme sinut mukaan, tule ja ole myös lastenliitolainen!
www.lastenliitto.fi/jarvi-suomi/
Kymmenen vuotta lasten hyväksi
• Toimintaan on osallistunut yli 11 400 lasta.
• Järvi-Suomen Lastenliitto on kouluttanut ja harjoituttanut yli 300 ohjaajaa, kaikki alan opiskelijoita.
• Ohjaajista 98 prosenttia on alle 29 vuotiaita.
• Lastenliitto on tarjonnut ohjaajille työkokemusta, koulutusta, lisäansioita ja mahdollisuuden kehittyä yhdessä tekemällä ja työssä.
• Tapahtumiin, retkiin ja hallitustyöskentelyyn on osallistunut noin 550 ihmistä vapaehtoisina.
Artikkeli on julkaistu Uusi Aalto -lehdessä itsenäisyyspäivänä 6.12.2019.
Lue koko lehti:
Uusi Aalto 2/2019 – sivu 1
Uusi Aalto 2/2019 – sivu 2
Uusi Aalto 2/2019 – sivu 3
Uusi Aalto 2/2019 – sivu 4
Uusi Aalto 2/2019 – sivu 5
Uusi Aalto 2/2019 – sivu 6
Uusi Aalto 2/2019 – sivu 7
Uusi Aalto 2/2019 – sivu 8